Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 7 sztuk
włoszczyzna 1 sztuk
cebula 1 sztuk
ziele angielskie 2 ziarna
liść laurowy 1 sztuk
ogórki kiszone 4 sztuksos z
ogorków kiszonych 2 szklanek
majeranek 1 łyżek deserowych
mąka 1 łyżek stołowych
śmietana kremowa 6 łyżek stołowych
koperek według uznania
cukier według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone
ziemniaki pokroić w kostkę i zalać litrem zimnej
wody, dodać oczyszczoną, pokrojona
włoszczyznę oraz
cebule i
przyprawy. Gotować, aż
ziemniaki będą miękkie. Część
włoszczyzny i
ziemniaków przełożyć na talerz, rozgnieść widelcem i znów włożyć do zupy. Dodać grubo starte
ogórki i połowę sosu z kiszenia, gotować jeszcze 10 minut.. Dodać
majeranek,
mąkę rozprowadzona
śmietaną oraz tyle sosu z
ogórków, by zupa miała odpowiednią konsystencję i smak. Zagotować, mieszając, doprawić do smaku
cukrem,
pieprzem oraz
sola. podawać posypana posiekanym
koperkiem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyZupy weg.Komentarze:Autor: GGGDDFXDData: 2010-11-10DOBRE DZIEX DO SZKOLYAutor: DziĘKarzData: 2010-11-10dziekuje ;]Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: