Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
mąka pszenna 1 szklanek
mąka kukurydziana 0.5 szklanek
jajko 2 sztuk
mleko 0.5 szklanek
woda 0.5 szklanek
sól według uznania
pieprz według uznania
olej sojowy według uznania
pieczarka 30 dekagramów
cebula 1 sztukWykonanie:Przyrządzić ciasto naleśnikowe łącząc
mąkę,
mleko,
wodę i
jajka a następnie mieszając dokładnie wszystkie składniki. Usmażyć placki naleśnikowe.
Pieczarki oczyścić, dokładnie umyć, pokrajać w cienkie talarki. Dodać
cebulę pokrajaną w drobną kostkę, podlać kilkoma łyżkami
wody, udusić, przyprawić
solą i
pieprzem do smaku, dodać
olej. Na placki naleśnikowe nakładać nadzienie, zwijać w rulon, smażyć na jasnozłoty kolor.Potrawy mączne weg.Potrawy z
GrzybówDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: