Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 500 gramów
szynka 150 gramów
twarożek 200 gramów
ogórek sałatkowy 1 sztuk
koperek 1 pęczek
śmietana 3 łyżek stołowych
czosnek 1 ząbki
sok z cytryny według uznania
pieprz biały według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Wyszorowane
ziemniaki ugotować w łupinach, obrać i zimne pokroić w plasterki, a
szynkę w paseczki. Umyty
ogórek poszatkować. Składniki sałatki wymieszać, doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem i odrobiną
soku z cytryny.Rozetrzeć
twarożek ze
śmietana i doprawić zmiażdżonym
czosnkiem,
sola oraz
pieprzem.
Sałatkę przełożyć do salaterki, polać częścią
twarożkowego sosu i posypać posiekanym
koperkiem. Resztę sosu podawać osobno.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaPotrawy z
seremSałatkiSosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: