Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 4 sztuk
twarożek 250 gramów
śmietana 100 mililitrów
czosnek 2 ząbki
słonecznik 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Wyszorowane
ziemniaki ugotowac w mundurkach w mocno osolonej wodzie. Jeszcze cieple obrać ze skórki i przekroić wzdłuż na pół.
Ziemniaki ułożyć w natłuszczonej blasze i opiec 10 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.Wymieszać
ser ze
śmietaną, doprawić do smaku
sola oraz
pieprzem. Wymieszać z rozdrobnionym
czosnkiem.Farszem napełnić cieple połówki
ziemniaków i posypać ziarnami zrumienionymi na suchej patelni. Od razu podawać.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaPotrawy z
seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: