ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoziemniaki 8 sztukcebula 1 sztukszczypiorek 0,5 pęczektwarożek 250 gramówśmietana 200 gramówpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Wyszorowane ziemniaki ugotować w mundurkach.Gzik: oczyszczoną, posiekana małą cebulę oraz posiekany szczypiorek wymieszać z serkiem i dodać tyle gęstej śmietany, by otrzymać gładką lecz zwartą masę. Mieszając, doprawić do smaku sola oraz pieprzem.Przekroić ziemniaki na pól i nałożyć na nie gzik.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: