ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegogrzyby suszone 50 gramówbułka pszenna 1 sztukcebula 1 sztukmleko 0.75 szklanekjajko na twardo 2 sztukmasło 3 łyżek stołowychorzechy włoskie 1 szklanekjajko 1 sztukbułka tarta 1 szklaneksól według uznaniapieprz według uznaniaolej według uznaniaWykonanie:Grzyby umyć i namoczyć na noc, następnego dnia ugotować i odcedzić. Bułkę namoczyć w mleku. pokrojoną cebulę zeszklić na maśle. Grzyby, bułkę i cebulę przepuścić przez maszynkę, dodać drobno posiekane jajka, posiekane orzechy, surowe jajko i 2 łyżki przesianej bułki tartej. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, i dokładnie wymieszać. Z masy formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z GrzybówWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: