ßßß Cookit - przepis na Kotlety z jaj i cebuli

Kotlety z jaj i cebuli

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
jaja 6 sztuk
cebula 1 sztuk
bułka pszenna 1 sztuk
bułka tarta 125 gramów
sól według uznania
pieprz według uznania
mleko 125 mililitrów
tłuszcz według uznania
Wykonanie:
5 jaj ugotować na twardo. Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Cebulę drobno pokroić, usmażyć na jasnozłoty kolor. Bułkę i jaja zemleć, dodać surowe jajko, cebulę, pieprz, dokładnie wymieszać. Z masy uformować nieduże kotlety, obtoczyć je w tartej bułce. Smażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu. Usmażone zdejmować ostrożnie łopatką, bo łatwo się kruszą. Podawać z ziemniakami i sosem pomidorowym, ogórkowym lub szczypiorkowym
Autor: wieslawal64
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kotlety weg.
Komentarze:
Autor: anioł
Data: 2009-01-22
dobre to jest
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/6832/Kotlety-z-jaj-i-cebuli