Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
jaja 6 sztuk
cebula 1 sztuk
bułka pszenna 1 sztuk
bułka tarta 125 gramów
sól według uznania
pieprz według uznania
mleko 125 mililitrówtłuszcz według uznaniaWykonanie:5 jaj ugotować na twardo.
Bułkę namoczyć w
mleku, odcisnąć.
Cebulę drobno pokroić, usmażyć na jasnozłoty kolor.
Bułkę i
jaja zemleć, dodać surowe
jajko,
cebulę,
pieprz, dokładnie wymieszać. Z masy uformować nieduże kotlety, obtoczyć je w
tartej bułce. Smażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu. Usmażone zdejmować ostrożnie
łopatką, bo łatwo się kruszą. Podawać z
ziemniakami i
sosem pomidorowym,
ogórkowym lub
szczypiorkowymAutor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Kotlety weg.Komentarze:Autor: aniołData: 2009-01-22dobre to jestDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: