Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
suszone grzyby 24 sztuk
mleko 2 szklanek
mąka 2 łyżek stołowych
jajka 1 sztuk
bułka tarta według uznania
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyte
suszone grzyby tzn same kapelusze
grzybów zalać zimnym
mlekiem i odstawić na noc. Rano dodać szklankę
wody oraz szczyptę
soli i ugotować. Odcedzone
grzyby oprószyć
sola oraz
pieprzem z obydwu stron. Obtaczać w
mące, zanurzać w roztrzepanym
jajku i panierować w
bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym
oleju, na rumiano z obu stron.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: