ßßß Cookit - przepis na Grzyby panierowane

Grzyby panierowane

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
suszone grzyby 24 sztuk
mleko 2 szklanek
mąka 2 łyżek stołowych
jajka 1 sztuk
bułka tarta według uznania
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Umyte suszone grzyby tzn same kapelusze grzybów zalać zimnym mlekiem i odstawić na noc. Rano dodać szklankę wody oraz szczyptę soli i ugotować. Odcedzone grzyby oprószyć sola oraz pieprzem z obydwu stron. Obtaczać w mące, zanurzać w roztrzepanym jajku i panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju, na rumiano z obu stron.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grzybów
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9678/Grzyby-panierowane