ßßß Cookit - przepis na Schabowe z boczniaków

Schabowe z boczniaków

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
boczniaki 800 gramów
jajka 2 sztuk
mąka według uznania
bułka tarta według uznania
olej według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Grzyby dokładnie opłukać (bardzo duże pokroić na kwadraty 6 x 6cm) i osuszyć papierowym ręcznikiem. Odkroić połamane brzegi i wystające kawałki nóżek tak, by uformować płat w kształcie kotleta. następnie kolejno panierować każdą porcję najpierw w mące, potem w jajkach roztrzepanych z łyżką wody i na końcu w tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Gdy kotlety się zrumienią, zmniejszyć ogień i dosmażyć jeszcze po 4 minuty z obu stron. Po zdjęciu z ognia doprawić solą i pieprzem. Podawać z ziemniakami piure i zasmażoną kapustą.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grzybów
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5264/Schabowe-z-boczniakow