Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegoboczniaki 800 gramów
jajka 2 sztuk
mąka według uznania
bułka tarta według uznania
olej według uznania
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Grzyby dokładnie opłukać (bardzo duże pokroić na kwadraty 6 x 6cm) i osuszyć papierowym ręcznikiem. Odkroić połamane brzegi i wystające kawałki nóżek tak, by uformować płat w kształcie kotleta. następnie kolejno panierować każdą porcję najpierw w
mące,
potem w jajkach roztrzepanych z łyżką
wody i na końcu w
tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym
oleju z obu stron. Gdy kotlety się zrumienią, zmniejszyć ogień i dosmażyć jeszcze po 4 minuty z obu stron. Po zdjęciu z ognia doprawić
solą i
pieprzem. Podawać z
ziemniakami piure i zasmażoną
kapustą.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: