Wykonanie
Kotleciki z boczniaków są wyśmienite. Podane z pysznym sosem np.
czosnkowym, czy duńskim, poezja smaków!
SKŁADNIKI:- boczniaki (ilość wg uznania)-
jajko (gdy mamy więcej
grzybów będzie potrzebne więcej jaj)-
mąka-
bułka tarta-
sól i
pieprz-
olej do smażeniaPRZYGOTOWANIE:Boczniaki myjemy i osuszamy. W
trzech talerzach rozkładamy osobno
mąkę,
bułkę, a w trzeciej roztrzepujemy
jajko z
solą i
pieprzem. Każdego z boczniaka panierujemy w kolejności
mąka,
jajko,
bułka. Smażymy je na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor i osuszamy na papierowym ręczniku. Podajemy z sosami, lub traktujemy je jako dodatek do obiadu czy też jako zamiennik
mięsny. Smacznego!