Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
makaron kolorowe muszelki 200 gramów
papryka czerwona 1 sztuk
pieczarki 200 gramów
czosnek 2 ząbki
oliwa 4 łyżek stołowych
sok z cytryny 0,5 sztuk
tymianek według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Ugotować
makaron al dente i przelać zimna
wodą. Umyta, osuszona
paprykę upiec w piekarniku (ok. 15 minut). Zawinąć w folie i po 10 minutach zdjąć skórę oraz pokroić w cienkie paseczki. Oczyszczone
pieczarki również pokroić w cienkie paseczki i skropić
sokiem z cytryny.
Makaron przełożyć do salaterki i wymieszać z
papryką oraz
pieczarkami.Sos: rozdrobniony
czosnek wymieszać z
sokiem z cytryny,
oliwą, odrobina
soli,
pieprzu i
tymianku.Sosem polać
sałatkę.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówPotrawy z
MakaronemSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: