Wykonanie
Lato to czas grillowania i biesiadowania przy ognisku. A co się z tym wiąże? Oczywiście że pyszne jedzenie:). Ja też lubię czas spędzony w ogrodzie przy grillu z michą smacznego jedzenia.Dziś naleciało mnie na burgery, są trochę nietypowe.
Bułka została zastąpiona ogromnymi
pieczarkami portobello, a w środku wylądował grillowany
ser halloumi, do tego mix
sałat pychota:). Proste i smaczne danie na rodzinną biesiadę:)Serdecznie polecam...
Składniki na 4 burgery:8 dużych
pieczarek portobello250g
sera halloumi
sól,
pieprz i suszony
czosnekoliwy z oliwekmix
sałatPieczarki obieramy ze skórki, lekko solimy,
pieprzymy i posypujemy suszonym
czosnkiem po stronie blaszek. Tak przygotowane skrapiamy lekko
oliwą i układamy na rozgrzany ruszt, grillujemy z obu stron, aż zmiękną i puszczą lekko
soki .W
między czasie przygotowujemy
ser. Kroimy na plastry około 7mm i grillujemy osobno (ja to robię na patelni grillowej).Mix
sałat umieszczamy w misce, dodajemy ulubione warzywa, u mnie pojawiły się
pomidory,
cebulka i gotowane
buraki. Całość mieszamy
Sałatkę polewamy ulubionym sosem u mnie oczywiście domowy
sos musztardowy (
oliwa,
ocet jabłkowy łyżeczka
musztardy francuskiej,
zioła prowansalskie).Gotowe
pieczarki zdejmujemy z grilla i przekładamy
serem halloumi. Całość spinamy wykałaczkami i podajemy z
sałatą.
Smacznego...