ßßß

Składniki na 4 burgery:8 dużych pieczarek portobello250g sera halloumisól, pieprz i suszony czosnekoliwy z oliwekmix sałatPieczarki obieramy ze skórki, lekko solimy, pieprzymy i posypujemy suszonym czosnkiem po stronie blaszek. Tak przygotowane skrapiamy lekko oliwą i układamy na rozgrzany ruszt, grillujemy z obu stron, aż zmiękną i puszczą lekko soki .W między czasie przygotowujemy ser. Kroimy na plastry około 7mm i grillujemy osobno (ja to robię na patelni grillowej).Mix sałat umieszczamy w misce, dodajemy ulubione warzywa, u mnie pojawiły się pomidory, cebulka i gotowane buraki. Całość mieszamy Sałatkę polewamy ulubionym sosem u mnie oczywiście domowy sos musztardowy (oliwa, ocet jabłkowy łyżeczka musztardy francuskiej, zioła prowansalskie).Gotowe pieczarki zdejmujemy z grilla i przekładamy serem halloumi. Całość spinamy wykałaczkami i podajemy z sałatą.
Smacznego...