ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czegomąka 0,5 szklanekmąka gryczana 0,5 szklanekmleko 2 szklanekjajka 1 sztukpieprz według uznaniasól według uznaniaolej według uznaniaszynka 100 gramówpory 2 sztukśmietana 0,5 szklanekoliwa 2 łyżek stołowychser żółty 100 gramówmargaryna 2 łyżek stołowychgałka muszkarołowa według uznaniaWykonanie:Ciasto: obie mąki, jajko i mleko zmiksować. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Przykryć i odstawić na 30 minut.Farsz: oczyścić pory i pokroić na cienkie plasterki tylko białą część, obsmażyć na maśle, mieszając, doprawić do smaku solą, pieprzem oraz gałką. Wlać 1,5 łyżki gorącej wody, dusić 10 min. Wlać śmietanę, mieszając, podgrzewać, aż nadmiar płynu odparuje. Zdjąć z ognia i wymieszać z szynką pokrojoną w paseczki.Ciasto wymieszać i usmażyć z niego, na oleju, cienkie naleśniki. Na każdym rozsmarować farsz, oprószyć startym serem i zwinąć w rulonik. Naleśniki ułożyć w wysmarowanym margaryną naczyniu żaroodpornym, posypać resztą startego sera oraz grudkami margaryny. Zapiekać ok. 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaPotrawy z seremZapiekanki i PizzeKomentarze:Autor: IzkaData: 2009-04-21Do wypróbowania!Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: