ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegomasło 0,3 kostekmąka 1 szklanekjajka 1 sztukmarchewka 2 sztukcukinia 1 sztukpor 1 sztukszynka 150 gramówśmietana 1 szklanekjajka 4 sztukser żółty 100 gramówzioła prowansalskie 2 łyżek stołowychmasło 1 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Ciasto: przesiana make posiekać z masłem, dodać szczyptę soli oraz jajko i zagnieść gładkie ciasto.Ciastem wylepić natłuszczona formę, nakłuć ciasto widelcem kilka razy.Farsz: w kostkę pokroić szynkę, oczyszczone marchewki gotować kilka minut we wrzątku, ostudzona pokroić w kostkę. Umytą, osuszona cukinię pokroić w kostkę i razem z pokrojonym porem smażyć przez chwilę na maśle. Wymieszać szynkę z warzywami i przełożyć na ciasto.Śmietanę wymieszać z jajkami, ziołami oraz startym serem. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i polać warzywa. Piec ok. 40 minut w 180 stopniach. Podawać tartę gorącą.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaPotrawy z seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: