ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegopierożki tortellini 500 gramówmasło 1 łyżek stołowychmąka 2 łyżek stołowychmleko 300 mililitrówśmietana 200 mililitrówser żółty 100 gramówbrokuły 300 gramówboczek 50 gramówpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Masło rozpuścić na patelni, dodać make i wymieszać. Wlać mleko oraz gęsta śmietanę i gotować na małym ogniu 5 minut. Dodać połowę utartego sera, mieszając, doprawić sola oraz pieprzem. Oczyszczone brokuły sparzyć gorącą wodą, pokroić na małe kawałki i razem z ugotowanymi pierożkami oraz pokrojonym boczkiem przełożyć do formy. Całość zalać sosem i posypać resztą utartego sera. Piec w piekarniku ok. 15 minut.Uwagi:Boczek można zastąpić szynką.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaPotrawy z seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: