ßßß Cookit - przepis na Kotleciki rybne

Kotleciki rybne

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
filet z dorsza 400 gramów
ziemniaki 250 gramów
cebula 3 sztuk
czosnek 2 ząbki
jajka 2 sztuk
kolendra 2 łyżek stołowych
bułka tarta 100 gramów
gałka muszkatołowa według uznania
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Wyszorowane ziemniaki ugotować w mundurkach, odcedzić i obrać. Umyte, osuszone filety pokroić na kawałki. Oczyszczona cebule oraz czosnek posiekać. Cebule zeszklić na 2 łyżkach oleju, dodać rybę i podsmażyć.
Rybę z cebulą, ziemniaki i czosnek zmiksować. Wbić jajka, dodać kolendrę lub natkę pietruszki i wyrobić ciasto. Doprawić solą, pieprzem oraz gałką. Z masy uformować niewielkie owalne kotlety, każdy otoczyć w bułce tartej. Dość dużą ilość oleju rozgrzać na patelni, włożyć kotlety i usmażyć z obu stron na złoty kolor. Osączyć z tłuszczu i podawać z surówką z kwaszonej kapusty.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Ryb
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11094/Kotleciki-rybne