Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
filet z dorsza 400 gramów
ziemniaki 250 gramów
cebula 3 sztuk
czosnek 2 ząbki
jajka 2 sztuk
kolendra 2 łyżek stołowych
bułka tarta 100 gramów
gałka muszkatołowa według uznania
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Wyszorowane
ziemniaki ugotować w mundurkach, odcedzić i obrać. Umyte, osuszone filety pokroić na kawałki. Oczyszczona
cebule oraz
czosnek posiekać.
Cebule zeszklić na 2 łyżkach
oleju, dodać
rybę i podsmażyć.
Rybę z
cebulą,
ziemniaki i
czosnek zmiksować. Wbić
jajka, dodać
kolendrę lub
natkę pietruszki i wyrobić ciasto. Doprawić
solą,
pieprzem oraz gałką. Z masy uformować niewielkie owalne kotlety, każdy otoczyć w
bułce tartej. Dość dużą ilość
oleju rozgrzać na patelni, włożyć kotlety i usmażyć z obu stron na złoty kolor. Osączyć z tłuszczu i podawać z surówką z
kwaszonej kapusty.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: