Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 500 gramów
cebula 2 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
orzechy włoskie 0,25 szklanek
migdały 0,25 szklanek
jajka 1 sztuk
czosnek 3 ząbki
kolendra 0,5 łyżek deserowych
pieprz według uznania
sól według uznania
bułka tarta według uznania
olej według uznaniaWykonanie:Ugotowane
ziemniaki zmielić. Oczyszczoną
cebulę drobno posiekać, zeszklić na
maśle i dodać do
ziemniaków razem z posiekanymi
orzechami oraz
migdałami, dodać duże
jajko oraz roztarty z
solą czosnek. Dobrze wymieszać i wyrobić, doprawiając do smaku
solą,
pieprzem oraz mielona
kolendrą. Z masy formować kształtne podłużne kotleciki, obtaczać je w
bułce tartej i smażyć na jasny kolor na rozgrzanym
oleju. Osączyć na papierowym ręczniku. Podawać z
sosem grzybowym lub
pomidorowym i porcja surówki z
pora i
ogórków kiszonych.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kotlety weg.Kuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: