Przepis na kotlety jajeczne dostałam od taty. Robię je od 11 lat. Dla urozmaicenia w tych znajdą się również pieczarki. Są tak samo smaczne jak ich podstawowa wersja.Składniki:5 jajek ugotowanych na twardo + 1 surowe5 pieczarekbułka tartacebulamasło, olejsól, pieprz, ostra papryka w proszkuopcjonalnie czosnekWykonanie:Ugotowane jajka przepuścić przez maszynkę do mięsa ( ja robię to tłuczkiem do ziemniaków ) dodać umyte, starte na tarce o dużych oczkach pieczarki.Cebulę pokrojoną w kostkę podsmażyć na maśle. Dodać do masy jajeczno-pieczarkowej. Dodać również surowe jajko i łyżkę bułki tartej. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką.Zwilżonymi rękami formować niewielkie kotleciki , obtaczać w tartej bułce i kłaść na rozgrzany olej. Smażyć do czasu zrumienienia.Podawać z ziemniakami puree i ulubioną surówką.Smacznego