Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
Sos Sycylijski Italia 1 sztuk
bulion grzybowy 2 kostek
tunczyk w puszce 200 gramów
makaron muszelki 250 gramów
grzyby 200 gramów
olej 1 łyżek stołowych
czosnek 1 ząbki
sól według uznania
bazylia świerza według uznaniaWykonanie:
makaron ugotować w dużej ilości
wody z dodatkiem
bulionu grzybowego.
Tuńczyka osączyć z zalewy i posiekać.
Grzyby oczyścić i pokroić w plasterki, podsmażyć na patelni ok. 10 minut, dodać rozdrobniony
czosnek.Sos Sycylijski przyrządzić wg przepisu na opakowaniu i połączyć z
grzybami. muszelki ułożyć na talerzu, polać sosem, posypać
tuńczykiem i przybrać
zieleniną.Uwagi:Poleca się również
pieczarki.
Bazylię można zastąpić
natką pietruszki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z
MakaronemKomentarze:Autor: FloressData: 2009-04-30rewelacyjny przepis, polecamDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: