Wykonanie
Testowaliście już spaghetti z tuńczykiem? Jeśli nie, koniecznie musicie wybróbować!Być może nie prezentuje się specjalnie efektownie, nie zawiera też w sobie zbytnio urozmaiconych składników, niemniej cieszy się uwielbieniem moich domowników i pozytywnymi opiniami testujących przepis znajomych:)
Składniki:1 opakowanie
makaron spagetti2 puszki
tuńczyk kawałki w
oleju,2 średnie
marchewka,2 ząbki
czosnek,0,5 litra
sok pomidorowy,do smaku
sól,do smaku
pieprzdo smaku
parmezan starty
Makaron spagetti gotujemy al dente w posolonej wodzie. W międzyczasie obieramy i ścieramy
marchewkę na dużych oczkach tarki, rozgrzewamy patelnię, wlewamy
olej z puszek
tuńczyka i wrzucamy posiekany drobno
czosnek, po chwili dodajemy startą
marchewkę, którą dusimy na małym ogniu pod przykryciem do miękkości, podlewając
sokiem pomidorowym. Dodajemy
tuńczyka,całość mieszamy, doprawiamy do smaku
solą i
pieprzem. Podajemy z
makaronem, posypujemy
parmezanem.