ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegożeberka 1,5 kilogramówcebula 3 sztukczosnek 2 ząbkikeczup 1 szklanekmasło 2 łyżek stołowychsos tabasco 2 kroplesok z cytryny 0,25 szklaneksos sojowy 2 łyżek stołowychcukier 3 łyżek stołowychmusztarda 0,5 łyżek deserowychsól 1 szczyptaWykonanie:Umyte, osuszone, pokrojone na kawałki żeberka włożyć do wrzącej wody i gotować 40 minut.Sos: wymieszać keczup,cukier, sok z cytryny, masło, musztardę, oba sosy oraz sól, dodać posiekana cebulę i czosnek. Gotować 20 minut na małym ogniu.Żeberka wyjąć, osuszyć i piec 25 na grillu lub na ruszcie piekarnika, często obracając i smarując z obu stron przygotowanym sosem. Podawać z pieczywem i piklami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrillaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: