Wykonanie
O tym, że
musztarda świetnie pasuje do
mięsa i
sosów przekonałam się już nie raz dlatego nie musiałam długo dumać nad tym czy brać się za ten przepis czy nie. Znalazłam go w Kalendarzu Dilmah i wszystkim gorąco polecam ten szybki i łatwy sposób na pyszne
mięso.
Składniki:2
polędwice wieprzowełyżka
oliwysól2 łyżki dobrej
musztardycebulałyżka
masłasok cytrynowy i
cukier do smaku
Polędwice posolić, posmarować
oliwą, upiec w piekarniku, polewając co kilka minut wytwarzającym się sosem.
Cebulę posiekać jak najdrobniej, dodać
musztardę,
masło i mieszając zagotować sos w garnuszku, doprawić
cukrem i
sokiem cytrynowym. Upieczone
polędwice pokroić w cienkie plasterki, włożyć do sosu i jeszcze raz wszystko razem podgrzać.Smacznego:)