ßßß Cookit - przepis na Sos musztardowy na gorąco

Sos musztardowy na gorąco

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
musztarda 2 łyżek stołowych
masło 1 łyżek stołowych
mąka 1 łyżek stołowych
rosół 0 , 75 szklanek
cebula 3 sztuk
cukier 1 łyżek stołowych
wino wytrawne białe 0,25 szklanek
sok z cytryny według uznania
sól według uznania
cukier według uznania
żółtko według uznania
Wykonanie:
Obrana cebulę opłukać, pokroić i udusić z masłem. Gdy zacznie mięknąć, oprószyć mąką , wymieszać dusić jeszcze kilka minut, zalać rosołem. Ugotować do miękkości. Dodać wino, musztardę i zmiksować lub zetrzeć przez sito. Zrumienić na suchej patelni łyżkę cukru. Karmel rozpuścić zalewając przyprawionym sosem, podgrzać i zaciągnąć żółtkiem; przyprawić do smaku solą i pieprzem.Podawać do mięs i ryb.
Autor: Iza
Zobacz inne przepisy użykownika!
Sosy i pasty
Komentarze:
Autor: mp
Data: 2010-09-23
dziwny ten przepis, wysicie nam garnek dsosu chlechle!
Autor: martunia0704
Data: 2009-04-30
Pycha!
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/6392/Sos-musztardowy-na-goraco