Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
musztarda 2 łyżek stołowych
masło 1 łyżek stołowych
mąka 1 łyżek stołowychrosół 0 , 75 szklanek
cebula 3 sztuk
cukier 1 łyżek stołowych
wino wytrawne białe 0,25 szklanek
sok z cytryny według uznania
sól według uznania
cukier według uznania
żółtko według uznaniaWykonanie:Obrana
cebulę opłukać, pokroić i udusić z
masłem. Gdy zacznie mięknąć, oprószyć
mąką , wymieszać dusić jeszcze kilka minut, zalać rosołem. Ugotować do miękkości. Dodać
wino,
musztardę i zmiksować lub zetrzeć przez sito. Zrumienić na suchej patelni łyżkę
cukru. Karmel rozpuścić zalewając przyprawionym sosem, podgrzać i zaciągnąć
żółtkiem; przyprawić do smaku
solą i
pieprzem.Podawać do
mięs i ryb.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Sosy i pastyKomentarze:Autor: mpData: 2010-09-23
dziwny ten przepis, wysicie nam garnek dsosu chlechle!Autor: martunia0704Data: 2009-04-30Pycha!Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: