ßßß
Cookit - przepis na Fasolka szparagowa z koperkowym vinegret
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Fasolka szparagowa z koperkowym vinegret
Składniki
Fasola szparagowa
Oliwa z oliwek
Sól
Sok z cytryny
Musztarda
Cukier
Koperek
Wykonanie
Młoda
i krucha
fasolka szparagowa
w lekkim i orzeźwiającym
sosie vinegret
z dodatkiem świeżego
koperku
. Pyszna przekąska na lato.500 g
fasolki szparagowej
2 łyżki
oliwy z oliwek
szczypta
soli
1/2 łyżeczki
soku z cytryny
1/2 łyżeczki
musztardy
1/4 łyżeczki
cukru
1 łyżka świeżego
koperku
-
Fasolkę
dokładnie myjemy, osuszamy i odcinamy jej końcówki z obu stron. Zalewamy zimną
wodą
, doprawiamy
solą
i gotujemy przez ok 12-15 minut.- W tym czasie przygotowujemy
vinegret
. Do miseczki wsypujemy
sól
i
cukier
, zalewamy je
sokiem z cytryny
i mieszamy aż się rozpuszczą. Następnie dokładamy
musztardę
- również mieszamy, Na końcu dolewamy
oliwę
i wyrabiamy na jednolity, gładki sos. Tuż przed polaniem
fasolki
dodajemy posiekany
młody
koperek
.-
Fasolkę
odcedzamy i przelewamy zimną
wodą
. Wykładamy do miski i polewamy sosem.Smacznego:)
Źródło:
http://pod-zielonym-niebem.blogspot.com/2013/06/fasolka-szparagowa-z-koperkowym-vinegret.html
Przepisy powiązane
Surówka z białej kapusty
Fasolka szparagowa do słoików wg Siostry Anastazji
Domowa musztarda
Sznycle wieprzowe w sosie musztardowym
Karkówka w musztardzie
Składniki powiązane (0)