Wykonanie
Składniki:pół główki małej
białej kapusty, drobno poszatkowanejśredniej wielkości
marchewka, starta na tarce o grubych oczkachmały
por (biała część), pokrojony na półplasterkiłyżka
koperkusólpieprzsos: łyżka
soku z cytryny, łyżka
koncentratu pomidorowego, łyżka
oliwy z oliwek, pół łyżeczki
musztardy, pół łyżeczki
cukruPrzygotowanie:Poszatkowaną
kapustę przełożyłam do foliowej
torebki i kilkanaście
razy uderzyłam w nią tłuczkiem do
mięsa, aby zrobiła się miękka.
Pora przelałam wrzącą
wodą, aby zmiękł.Składniki na sos wymieszałam.
Kapustę,
marchewkę,
pora i
koperek przełożyłam do miski, zalałam sosem i wymieszałam. Doprawiłam
solą i
pieprzem do smaku.