Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
żeberka 1,5 kilogramów
cebula 3 sztuk
czosnek 2 ząbki
keczup 1 szklanek
masło 2 łyżek stołowych
sos tabasco 2 krople
sok z cytryny 0,25 szklanek
sos sojowy 2 łyżek stołowych
cukier 3 łyżek stołowych
musztarda 0,5 łyżek deserowych
sól 1 szczyptaWykonanie:Umyte, osuszone, pokrojone na kawałki
żeberka włożyć do wrzącej
wody i gotować 40 minut.Sos: wymieszać
keczup,
cukier,
sok z cytryny,
masło,
musztardę, oba sosy oraz
sól, dodać posiekana
cebulę i
czosnek. Gotować 20 minut na małym ogniu.
Żeberka wyjąć, osuszyć i piec 25 na grillu lub na ruszcie piekarnika, często obracając i smarując z obu stron przygotowanym sosem. Podawać z
pieczywem i piklami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrillaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: