Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
Makaron wstązki 400 gramów
sól według uznania
szpinak 500 gramów
mąka 2 łyżek stołowych
masło 6 łyżek stołowych
bulion warzywny 300 mililitrów
śmietana 200 gramów
ser pleśniowy 100 gramów
pieprz według uznania
cebula 1 sztuk
szynka wołowa 150 gramów
trybula według uznaniaWykonanie:
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie.Cztery łyżki
masła roztopić, wymieszać z
mąką i przygotować jasną zasmażkę. Wlać
bulion, dodać
śmietanę i gotować około 10 minut na wolnym ogniu, stale mieszając. Pokruszony
ser dodać do sosu i mieszać, aż się rozpuści. Sos doprawić
solą i
pieprzem.
Cebulę i
czosnek posiekać i zeszklić na 2 łyżkach
masła. Następnie dodać
szpinak, poddusić na wolnym ogniu, doprawić
solą i
pieprzem.
Makaron wyłożyć na talerze.
Szynkę pokroić w długie, cienkie paski i posypać nimi
makaron. Następnie rozłoży porcje
szpinaku.
Makaron polać gorącym sosem
serowym i podawać przybrany posiekanymi listkami
trybuli.Autor: FloressZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia FrancuskaKuchnia WłoskaPotrawy z
MakaronemKomentarze:Autor: alisData: 2011-06-02przepyszne. co ważne robić w takiej kolejności jak pisze floress. inaczej nie wychodzi tak samo pysznie. pzdrAutor: Scully16Data: 2009-04-30dobre to?Autor: FloressData: 2009-04-30nie ma to jak
szpinak;)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: