Wykonanie
Ostatnio rzadko przygotowuję
mięsne dania bo upały nie sprzyjają takiemu jedzeniu. Za to
makaron ze
szpinakiem jak najbardziej. Przygotowanie tego dania zajmuje około 30 minut. Trzeba uważać z
solą bo spora ilość
sera sprawia, że danie jest i tak słone.
Źródło: Opakowanie
szpinakuSkładniki:100 g
szpinaku200 g
makaronu100 g
sera pleśniowego typu rokpol100 ml
śmietany 22%2 ząbki
czosnkusól,
pieprzłyżka
masłakawałek
sera żółtegoMakaron ugotować al dente w osolonej wodzie.
Szpinak ugotować do miękkości, odlać
wodę, dodać
masło,
czosnek, przesmażyć. Wlać
śmietanę i dodać
ser. Gotować chwilę, aż
ser się rozpuści.
Makaron przełożyć do naczynia żaroodpornego, dodać sos, wymieszać, przyprawić do smaku
solą i
pieprzem. Wierzch posypać
startym serem i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i zapiekać około 15-20 minut.Smacznego:)