Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
polędwiczki wieprzowe 2 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
śmietana 0,5 szklanek
natka pietruszki 1 pęczek
olej według uznania
pieprz kolorowy według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Opłukane, osuszone listki
natki, kilka odłożyć do dekoracji, a resztę drobno posiekać.
polowe natki można zastąpić
kolendrą. Umyte, osuszone
mięso pociąć na dość grube plastry (2-3 cm), ułożyć na desce i lekko rozbić. medaliony usmażyć na rozgrzanym
oleju z dodatkiem
masła. Oprószyć
sola oraz
pieprzem, zdjąć z ognia. Wlać
śmietanę i mocno podgrzać, dodać
natkę i doprawić do smaku.
Mięso polać sosem i udekorować
natka pietruszki.Uwagi:
Polędwiczki wieprzowe można zastąpić chudą
wieprzowiną (należy pociąć w dużą kostkę).Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaSosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: