Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
ciasto francuskie mrozone 500 gramów
jajka 9 sztuk
natka pietruszki 2 łyżek stołowych
bułka tarta 2 łyżek stołowych
cebula 1 sztuk
pieczarki 500 gramów
żółtka 1 sztuk
olej 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:8
jajek ugotować na twardo i ostudzić. W temperaturze pokojowej rozmrozić ciasto. oczyszczone
pieczarki i
cebule posiekać i usmażyć na
oleju. Doprawić do smaku
sola oraz
pieprzem. Przestudzone wymieszać z posiekana
natka pietruszki, surowym
jajkiem i
bułka tartą.Rozwałkować ciasto i pokroić na 8 kwadratów. Na środku każdego nałożyć porcję farszu i
jajko. Przeciwległe boki kwadratów zawinąć do góry i zlepić. Układać na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Posmarować roztrzepanym
żółtkiem i piec 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia FrancuskaKuchnia PolskaPotrawy z JajWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: