ßßß Cookit - przepis na Jajka w cieście francuskim

Jajka w cieście francuskim

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 8
(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
ciasto francuskie mrożone 50 dekagramów
jajka 9 sztuk
nataka pietruszki 2 łyżek stołowych
bułka tarta 2 łyżek stołowych
cebula 1 sztuk
pieczarki 50 dekagramów
żółtka 1 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania
olej 1 łyżek stołowych
Wykonanie:
Ugotować na twardo 8 jajek, ostudzić i obrać. ciasto rozmrozić w temp. pokojowej. pieczarki oczyścić, cebulę obrać. Składniki posiekać i usmażyć na oleju. przyprawić sola i pieprzem, przestudzić i wymieszać z natka, surowym jajkiem i bułka tartą. Ciasto rozwałkować i pokroić na 8 kwadratów. Na środku każdego nałożyć porcję farszu i jajko. Przeciwległe boki kwadratów zwinąć do góry i zlepić. Koperty ustawić na blaszce wyłożonej pergaminem. Posmarować roztrzepanym żółtkiem. piec 20min. w temp.180st.
Autor: ankatoki1980
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Jaj
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/8760/Jajka-w-ciescie-francuskim