Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
ciasto francuskie mrożone 50 dekagramów
jajka 9 sztuknataka
pietruszki 2 łyżek stołowych
bułka tarta 2 łyżek stołowych
cebula 1 sztuk
pieczarki 50 dekagramów
żółtka 1 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania
olej 1 łyżek stołowychWykonanie:Ugotować na twardo 8
jajek, ostudzić i obrać. ciasto rozmrozić w temp. pokojowej.
pieczarki oczyścić,
cebulę obrać. Składniki posiekać i usmażyć na
oleju. przyprawić
sola i
pieprzem, przestudzić i wymieszać z
natka, surowym
jajkiem i
bułka tartą. Ciasto rozwałkować i pokroić na 8 kwadratów. Na środku każdego nałożyć porcję farszu i
jajko. Przeciwległe boki kwadratów zwinąć do góry i zlepić. Koperty ustawić na blaszce wyłożonej pergaminem. Posmarować roztrzepanym
żółtkiem. piec 20min. w temp.180st.Autor: ankatoki1980Zobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z JajDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: