ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 1Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegokasza gryczana 300 gramówparówki 3 sztukgroszek mrożony 200 gramówpieczarki 150 gramówcebula 1 sztukmajeranek według uznaniapomidory 2 sztukser żółty 150 gramówmasło 1 łyżek stołowycholej według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Ugotować kaszę w/g przepisu na opakowaniu. Odcedzoną lekko ostudzić. Do osolonego wrzątku wrzucić na 5 minut groszek, odcedzić. Oczyszczone pieczarki pokroić w plasterki. oczyszczona, posiekana cebulę zeszklić na maśle. Parówki pokroić w plasterki. Olejem posmarować dno żaroodpornej formy, ułożyć połowę kaszy, posypać majerankiem, rozłożyć 2/3 groszku, parówek i pieczarek oraz cebuli. oprószyć sola oraz pieprzem do smaku i przykryć resztą kaszy. Na niej rozłożyć pozostałe pieczarki, parówki oraz groszek. na wierzchu rozłożyć ósemki umytych pomidorów. Oprószyć sola oraz pieprzem. Zapiekać ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. wyjąc i posypać startym serem i wstawić do piekarnika jeszcze na 5 minut.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaPotrawy z seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: