ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 5SkładnikLogo Ilość Czegosól według uznaniapieprz według uznaniaolej 1 łyżek stołowychmieszanka ziołowa 1 łyżek deserowychmasło 2,5 łyżek stołowychcebula 2 sztukżółty ser 200 gramówpieczarki 750 gramówparówki cienkie 750 gramówWykonanie:Oczyszczone pieczarki pokroić na spore cząstki lub plasterki, po czym w 2-3 porcjach usmażyć na maśle. Osobno zeszklić na oleju pokrojoną w plasterki cebulę, wymieszać z pieczarkami i ziołami, doprawić solą i pieprzem. Parówki pokroić na plasterki, lekko podsmażyć na suchej patelni teflonowej. w rondlu lub żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem układać warstwami pieczarki i parówki, posypać startym żółtym serem> wstawić potrawkę do gorącego piekarnika i zapiekać ok. 20 min w 200 stopniach. Podawać z pieczywem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrzybówPotrawy z MięsaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: