ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegokasza gryczana błyskawiczna 300 gramówparówki 200 gramówgroszek zielony mrożony 200 gramówpieczarki 150 gramówcebula 1 sztukser żółty 150 gramówmasło 1 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Ugotować kaszę w/g przepisu na opakowaniu. Oczyszczona cebule posiekać i zeszklić na maśle. Do osolonego wrzątku wrzucić na 5 minut groszek i odcedzić. Oczyszczone pieczarki pokroić na grube plasterki. Parówki tez pokroić na grube plasterki. Połowę ostudzonej kaszy ułożyć w żaroodpornej formie, posypać groszkiem, dodać parówki, cebule oraz pieczarki i przykryć resztą kaszy. Zapiekać 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po wyjęciu posypać startym żółtym serem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrzybówPotrawy z MięsaPotrawy z seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: