ßßß Cookit - przepis na Jajka faszerowane rzeżuchą

Jajka faszerowane rzeżuchą

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 10
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
jajka ugotowane na twardo 5 sztuk
majonez 1 łyżek stołowych
musztarda 1 łyżek stołowych
kiełbasa parówkowa 10 dekagramów
posiekana rzeżucha 2 łyżek stołowych
sól, pieprz według uznania
marynowana papryka 1 sztuk
młode listki rzeżuchy według uznania
gęsty majonez 1 porcja
sałata 5-6 listków
Wykonanie:
Obrane ze skorupy jajka kroimy wzdłuż na połowę, delikatnie wyjmujemy żółtka, białka układamy na miseczce. Drobno pokrojoną kiełbasę ucieramy z żółtkami, posiekaną rzeżuchą, łyżką majonezu i musztardą, dodajemy przyprawy, wyrabiamy. (farsz powinien być lekko pulchny i lekko pikantny). Nadziewamy białka, formując zgrabne kopczyki. Porcje układamy na półmisku wyłożonym liśćmi sałaty, przybieramy papryką, porcją majonezu, posypujemy rzeżuchą. Podajemy zaraz po przygotowaniu, wtedy rzeżucha nie traci świeżości i wygląda apetycznie.
Autor: anna803
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Jaj
Wielkanoc
Komentarze:
Autor: Lusia
Data: 2009-04-14
z rzeżuchą?..jak najbardziej jestem za - zdrowe,smaczne,wiosenne :)
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5470/Jajka-faszerowane-rzezucha