ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czegoananas 1 sztukcebula dymka 3 sztukpapryczka czerwona chili 1 sztukszczypiorek posiekany 2 łyżek stołowychkolendra posiekana 1 łyżek stołowycholej 1 łyżek stołowychpasta krewetkowa 2 łyżek deserowychczosnek 2 ząbkisos sojowy 1 łyżek stołowychcukier 1 łyżek deserowychryż 0,75 szklanekkolendra, listki według uznaniaWykonanie:Ryż ugotować na sypko.Ananas umyć szczoteczką i przekroić na wzdłuż(wraz z czupryną), połówki wydrążyć nie uszkadzając skorupy, miąższ pokroić w kostkę, włożyć do miski, wydrążone połówki zachować.Oczyszczony czosnek i dymki posiekać. Oczyszczoną papryczkę również posiekać. Dymkę, szczypiorek, kolendrę, papryczkę wymieszać z miąższem ananasa.Na oleju podsmażyć czosnek z pastą krewetkową na złoty kolor, dodać ryż, sos rybny i sojowy, cukier. Wymieszać i smażyć, aż całość będzie równomiernie gorąca. Wymieszać z kostkami ananasa.Połówki ananasa wypełnić ryżem z ananasem, przybrać listkami kolendry lub pietruszki.Uwagi:Kolendę można zastąpić natką pietruszki.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kasze weg.Kuchnia TajlandzkaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: