ßßß
Składniki :karkówka ( u mnie 6 kotletów)2 łyżki sezamu3 duże ząbki czosnku1 łyżeczka chili3 łyżki sosu sojowego ciemnegoolej1/2 łyżeczki cukru10 dużych pieczarek4 cebule dymki+ ryżPrzygotowanie :Sezam prażę na suchej patelni . Mieszam z sosem sojowym, chili, cukrem, czosnkiem, łyżką oleju, przeciśniętym przez praskę oraz posiekaną cebulką.Karkówkę kroję w paseczki. Obsmażam na oleju.Karkówkę zdejmuję z patelni. Wkładam pieczarki pokrojone w plastry- obsmażam.Do usmażonych pieczarek dodaję karkówkę oraz wcześniej przygotowany sos z sezamem.Mieszam i na małym ogniu podgrzewam do czasu jak karkówka będzie miękka.Podaję z ryżem.
Przepis przygotowałam na podstawie przepisu znalezionego na stronie karmelowy.pl (klik)