ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegoryż 100 gramówocet winny 5 łyżek stołowychsos chili słodki 3 łyżek stołowychsos sojowy 2 łyżek stołowychdymka 1 sztukpapryka kolorowa 2 sztukczosnek 2 ząbkiolej 4 łyżek stołowychser owczy 200 gramównatka pietruszki według uznaniacukier według uznaniasól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Ryż ugotować, odcedzić i przelać zimną wodą, osączyć.Ocet utrzeć z sosem chili i sosem sojowym, wymieszać z ryżem i odstawić na 30 minut w chłodne miejsce.Oczyszczoną dymkę pokroić w cienkie krążki, wrzucić do wrzącej wody i blanszować, osaczyć na sitku. Oczyszczoną paprykę pokroić w małą kostkę, a czosnek rozdrobnić. Ryż wymieszać z papryką, dymką i czosnkiem, skropić olejem. Przyprawić solą, pieprzem i cukrem. Wstawić do lodówki na 30 minut. Przed podaniem posypać pokruszonym serem i udekorować natka pietruszki.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!InneKasze weg.Potrawy z seremSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: