Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
czosnek 7 ząbkimały strąk
ostrej papryki chili 1 sztukwermiszel 4 łyżek stołowych
bulion warzywny 2 kostek
olej 2 łyżek stołowychposiekanej
natki pietruszki 2 łyżek stołowychsłodka mielona
papryka 1 łyżek deserowych
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Ząbki
czosnku obrać, opłukać, pokroić w cienkie plasterki.
Papryczkę chili umyć, dokładnie oczyścić z pestek, a miąższ bardzo drobno posiekać. W głębokim rondelku rozgrzać
olej, włożyć pokrojony
czosnek, posiekaną
papryczkę chili i cały czas mieszając, smażyć przez minutę na małym ogniu, uważając, aby
czosnek się nie zrumienił, bo wtedy
olej nabierze gorzkiego smaku.Do rondelka dolać litr wrzącej
wody. Włożyć kostki
bulionowe i od czasu do czasu mieszając,doprowadzić zupę do wrzenia. Wsypać wermiszel. Gotować 4-5 minut. Zupę doprawić do smaku słodką mieloną
papryką i ewentualnie
solą oraz
pieprzem. Podawać posypaną posiekaną
natką pietruszki. Zamiast
makaronu do zupy można dodać zacierki lub grzanki z uprażonego
pieczywa.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!ZupyKomentarze:Autor: martunia0704Data: 2009-04-18Zwykłą
sól najlepiej zamienić na
sól czosnkową nie jest ona
drogaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: