Przepis na pieczonego pstrąga jest bardzo prosty i niewiarygodnie smaczny za sprawą pysznego, pomidorowego sosu z dodatkiem imbiru i czosnku.W prostocie pychota, polecam.SKŁADNIKI :2 pstrągi wypatroszone3 ząbki czosnku2 łyżki przecieru Pudliszki 30 %2 łyżki oleju1 łyżka soku z cytrynysól, pieprz1/2 łyżeczki papryki w proszku1 łyżka tartego imbiruostra papryka w proszku do smakunatka pietruszki do posypaniaPRZYGOTOWANIE :Umyte i osuszone pstrągi nacinamy w poprzek w 2-3 miejscach z każdej strony. Doprawiamy rybysolą i pieprzem.W miseczce mieszamy przecier, czosnek, imbir, olej, sok z cytryny i papryki w proszku. Powstała marynatą nacieramy pstrągi z każdej strony, w środku również.Ryby grillujemy po kilka minut z każdej strony, lub pieczemy w piekarniku w naczyniu żaroodpornym. Upieczone posypujemy natką pietruszki.Smacznego.