ßßß Cookit - przepis na Pieczony pstrąg

Pieczony pstrąg

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
masło 100 gramów
pstrągi 4 sztuk
sok z cytryny według uznania
mięta 2 gałązki
natka pietruszki 0,5 pęczek
olej 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Utrzeć masło na gładką masę ze szczyptą soli, łyżką posiekanej mięty i łyżką soku z cytryny, schłodzić w lodówce.
Oczyszczone, sprawione ryby skropić sokiem z cytryny i oprószyć sola oraz pieprzem. Do każdej ryby włożyć po gałązce opłukanej natki pietruszki i kawałku miętowego masła. Resztę masła stopić. Ułożyć ryby w natłuszczonej blasze, skropić stopionym masłem i piec 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Podawać z ziemniakami.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Ryb
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12289/Pieczony-pstrag