Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
masło 100 gramów
pstrągi 4 sztuk
sok z cytryny według uznania
mięta 2 gałązki
natka pietruszki 0,5 pęczek
olej 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Utrzeć
masło na gładką masę ze szczyptą
soli, łyżką posiekanej
mięty i łyżką
soku z cytryny, schłodzić w lodówce.Oczyszczone, sprawione
ryby skropić
sokiem z cytryny i oprószyć
sola oraz
pieprzem. Do każdej
ryby włożyć po gałązce opłukanej
natki pietruszki i kawałku
miętowego masła. Resztę
masła stopić. Ułożyć
ryby w natłuszczonej blasze, skropić stopionym
masłem i piec 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Podawać z
ziemniakami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: