Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 5SkładnikLogo Ilość Czego
pstrągi sprawione 4 sztuk
rzeżucha 0,5 szklanek
natka pietruszki 0,5 pęczek
sok z cytryny 3 łyżek stołowych
masło 0,5 kostek
czosnek 1 ząbki
tymianek 4 gałązki
rozmaryn 1 gałązki
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Miękkie
masło utrzeć z łyżką
soku z cytryny, roztartym
czosnkiem i wymieszać z posiekaną
natką oraz
rzeżuchą, doprawić
solą i
pieprzem. Uformować w wałek, zawinąć folią i włożyć na 30 minut do zamrażalnika. Umytą osuszoną
rybę oprószyć
solą oraz
pieprzem, skropić
sokiem cytrynowym, przykryć i odstawić na 20 minut. Do wnętrza każdej
ryby włożyć
tymianek i
rozmaryn, a wierzch posmarować
olejem i umieścić w specjalnym koszyczku do pieczenia lub ułożyć na kratce niezbyt mocno rozgrzanego grilla i upiec, co jakiś czas przewracając na drugą stronę. Podawać obłożone plasterkami schłodzonego
ziołowego masła i udekorowane plasterkami
cytryny.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrillaPotrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: