ßßß
Cookit - przepis na Pstrąg z grilla
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Pstrąg z grilla
Składniki
Pstrąg
Natka pietruszki
Czosnek
Przyprawa do ryb
Pieprz
Olej
Oliwa z oliwek
Masło
Sok z cytryny
Wykonanie
Grillowany
pstrąg
to pyszna i zdrowa potrawa z grilla. Świetna alternatywa dla tych, którym znudziło się
mięso
typu
karkówka
. Aromatyczna i delikatna.
Składniki:
pstrąg
natka pietruszki
czosnek
przyprawa do ryb
pieprz
olej
lub
oliwa
masło
sok z cytryny
dodatkowo folia aluminiowa
Pstrąga
należy oprawić (tu pomoc panów wskazana) i przepłukać dokładnie zimną
wodą
.
Rybę
skropić
olejem
, posypać
pieprzem
i
przyprawą do ryb
. Nie trzeba już solić, gdyż
przyprawa
zawiera
sól
. Skropić
sokiem z cytryny
. W środek włożyć po kilka piórek pokrojonego
czosnku
,
natkę pietruszki
i plastry
masła
. na wierzchu
ryby
można położyć także kilka wiórków
czosnku
. Zawinąć w folię - jak na zdjęciu, żeby
masło
nie wypłynęło.Grillować z obu stron.Całe grillowanie zajęło nam około 20-25 minut. Po rozwinięciu folii, nie należy pozbywać się roztopionego
masła
,
ryba
wchłonie go w trakcie jedzenia. Uważać na ości:)
Źródło:
http://mojakulinarnaarkadia.blogspot.com/2014/05/pstrag-z-grilla.html
Przepisy powiązane
Pieczony pstrąg
Pieczony pstrąg
Pieczony pstrąg
Pieczony pstrąg
Pieczony pstrąg
Składniki powiązane (0)