Wykonanie
Lubię pasty! Jest to ciekawa kanapkowa alternatywa dla klasycznego
sera z
szynką. Fajne jest w nich to, że można je w rozmaity sposób modyfikować i doprawiać, aby dopasować pod swoje upodobania :) Zainteresowanie pastami ogólnie chyba wzrosło, bo od jakiegoś czasu całą gamę tego typu smarowideł można znaleźć w sklepach. Niektóre z nich są niezłe, ale w wielu mocno czuć
octem a poza tym są totalnie gładkie, a ja lubię jak w takiej paście jest coś do gryzienia :) Dlatego jak zwykle najlepiej zrobić samemu. No to jedziemy, wędzony
pstrąg,
pieczarki,
pietruszka,
serek i już prawie gotowe! :)
Składniki:100 g wędzonego
pstrąga80 g
naturalnego serka kremowego typu Philadelphia70 g
pieczarek6 łyżek posiekanej
natki pietruszkisok z cytrynyłyżka
masłasólpieprzWykonanie:
Pieczarki obieramy i kroimy w drobną kostkę.
Masło rozpuszczamy na patelni. Podsmażamy na nim
pieczarki. Dodajemy 4 łyżki
natki pietruszki i przyprawiamy
solą oraz
pieprzem. Przesmażamy
pieczarki, tak aby odparowała z nich
woda.
Pstrąga dzielimy na mniejsze części i wrzucamy do miseczki. Dodajemy
serek, ostudzone
pieczarki i resztę posiekanej (świeżej)
natki pietruszki. Mieszamy. Przyprawiamy
sokiem z cytryny,
solą i
pieprzem. Pamiętajmy jednak, żeby nie przesadzić z
przyprawami, bo dodawaliśmy je do
pieczarek ;)Smacznego!
Jeżeli opis tego dania chwycił Cię za
serce ;) a przepis wydał Ci się ciekawy lub inspirujący, będzie mi niezmiernie miło jeżeli wyrazisz swoją radość
lajkiem albo innym tweetem ;) DZIĘKUJĘ!