ßßß Cookit - przepis na Pstrag z kasza

Pstrag z kasza

nazwa

Wykonanie

Kolejny pomysł na tą smaczną rybkę
Składniki
2 pstrągi
10-15 dkg pieczarek
1 cebula
1/2 szklanki kaszy gryczanej
1/2 kostki masła
sól, pieprz
sok z cytryny
Sposób przygotowania
Pstrągi umyć, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, posypać solą i pieprzem i wstawić do lodówki.
Kaszę ugotować na sypko. Cebulę zeszklić na maśle. Dodać pieczarki, a następnie kaszę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Rybkom do brzuszka włożyć po plasterku masła i nadziać je farszem. Żeby się nie wysypywał można rybkę obwiązać nitką.
Pstrągi usmażyć pod przykryciem, na małym ogniu, na reszcie masła. Smacznego :)
Darmowy Hosting CBA.PL
Źródło:http://czarrnaodkuchni.cba.pl/pstrag_z_kasza.htm