ßßß
Cookit - przepis na Pstrag z kasza
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Pstrag z kasza
Składniki
Cebula
Kasza gryczana
Masło
Pieczarki
Pieprz
Pstrąg
Sok z cytryny
Sól
Wykonanie
Kolejny pomysł na tą smaczną
rybkę
Składniki2
pstrągi
10-15 dkg
pieczarek
1
cebula
1/2 szklanki
kaszy gryczanej
1/2 kostki
masła
sól
,
pieprz
sok z cytryny
Sposób przygotowania
Pstrągi
umyć, osuszyć, skropić
sokiem z cytryny
, posypać
solą
i
pieprzem
i wstawić do lodówki.
Kaszę
ugotować na sypko.
Cebulę
zeszklić na
maśle
. Dodać
pieczarki
, a następnie
kaszę
. Doprawić do smaku
solą
i
pieprzem
. Rybkom do brzuszka włożyć po plasterku
masła
i nadziać je farszem. Żeby się nie wysypywał można
rybkę
obwiązać nitką.
Pstrągi
usmażyć pod przykryciem, na małym ogniu, na reszcie
masła
. Smacznego :)Darmowy Hosting CBA.PL
Źródło:
http://www.czarrnaodkuchni.cba.pl/pstrag_z_kasza.htm
Przepisy powiązane
Składniki powiązane (0)