ßßß
 
            
         Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegokrewetki tygrysie z zalewy 300 gramówpieczarki 4 sztukpor 0,5 sztukpapryczka chili 2 sztukimbir 1 łyżek stołowychtrawa cytrynowa 1 łodygaczosnek 1 ząbkiliście limonki 3 sztuksos sojowy 3 łyżek stołowychlimonka 1 sztukbulion warzywny 3 szklanekolej 2 łyżek stołowychWykonanie:Oczyszczoną chili przekroić na połówki, a czosnek pokroić na plasterki. Trawę pokroić na kawałki. Krewetki osączyć. Bulion podgrzać, dodać trawę i starty imbir, gotować 15 minut. Oczyszczone, pokrojone na plasterki pieczarki oraz pora podsmażyć na oleju i osączyć na papierowym ręczniku. Z wywaru wyjąć trawę oraz papryki, a wrzucić pieczarki, pora i krewetki. Zupę przyprawić sosem sojowym i sokiem z limonki, dodać liście limonki. Zagrzać i podawać z makaronem ryżowym.Uwagi:Zupę można zaprawić mlekiem kokosowym.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Owoce morzaPotrawy z GrzybówZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegokrewetki tygrysie z zalewy 300 gramówpieczarki 4 sztukpor 0,5 sztukpapryczka chili 2 sztukimbir 1 łyżek stołowychtrawa cytrynowa 1 łodygaczosnek 1 ząbkiliście limonki 3 sztuksos sojowy 3 łyżek stołowychlimonka 1 sztukbulion warzywny 3 szklanekolej 2 łyżek stołowychWykonanie:Oczyszczoną chili przekroić na połówki, a czosnek pokroić na plasterki. Trawę pokroić na kawałki. Krewetki osączyć. Bulion podgrzać, dodać trawę i starty imbir, gotować 15 minut. Oczyszczone, pokrojone na plasterki pieczarki oraz pora podsmażyć na oleju i osączyć na papierowym ręczniku. Z wywaru wyjąć trawę oraz papryki, a wrzucić pieczarki, pora i krewetki. Zupę przyprawić sosem sojowym i sokiem z limonki, dodać liście limonki. Zagrzać i podawać z makaronem ryżowym.Uwagi:Zupę można zaprawić mlekiem kokosowym.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Owoce morzaPotrawy z GrzybówZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: