ßßß
Cookit - przepis na Jajko poszetowe
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Jajko poszetowe
Składniki
Jajko
Ocet
Sól
Woda
Likier
Mięso
Przetwory
Nalewki
Ciastka
Ryby i owoce morza
Wykonanie
Strona głównadodatkiprzystawki
Jajko
poszetowe22 czerwca 2019 Napisał Jolanta
Jajko
po benedyktyńsku czyli
jajko
poszetowe. Jak zrobić?Oto mój sposób.Składniki:
jajko
ocet
sól
woda
Sposób wykonania:Ugotować
wodę
w niskim naczyniu.Dolać nieco
octu
spirytusowego
(może być 10%)Wsypać nieco
soli
.
Na dno gotującej się
wody
położyć krążek do którego wbijemy
jajko
.Wbić
jajo
do foremki (może to być krążek, lub innego kształtu foremka)Gotować
jajo
na małym ogniu.Po wierzchu polewać gotującą się
wodą
aż zetnie się
białku
z wierzchu.Gotować w ten sposób ok 3-5 minut.
Wyjąć łyżką cedzakową na papierowy ręcznik aby odsączyć nadmiar
wody
.
Wyjąć z foremki i wyłożyć na talerz.
Uwaga: można po wierzchu
jaja
posypać
pieprzem
lub
ziołami
.
Chłodnik z
ogórka
na
maślance
Dowiedz się jako pierwsza/-y o nowych przepisach!Po składnikach
buraki
cebula
cukier
czosnek
jabłka
jajka
jajko
kiełbasa
kminek
koperek
korzeń pietruszki
kwaśna
śmietana
liść laurowy
lubczyk
majeranek
majonez
marchewka
margaryna
masło
miód
mleko
musztarda
mąka
mąka pszenna
mąka ziemniaczana
natka pietruszki
ocet
jabłkowy
olej
papryka
pieprz
pieprz biały
pieprz czarny
pieprz czarny
mielony
pietruszka
pomidory
por
proszek do pieczenia
seler
ser żółty
smalec
sól
tymianek
ziele angielskie
ziemniaki
śmietana
ciasta (33)
ciastka
i
ciasteczka
(31)dania główne (109)desery (22)dodatki (12)
mięsne
(67)
nalewki
i
likiery
(1)o blogu (1)pasty (12)
przetwory
(5)przystawki (47)
ryby i owoce morza
(15)sałatki i dodatki (47)sosy (10)surówki (32)Tanie obiady (39)wegetariańskie (113)zapiekanki (7)zupy (45)ArchiwaArchiwaMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.org
Źródło:
http://tanie-gotowanie.pl/jajko-poszetowe
Przepisy powiązane
Składniki powiązane (0)