ßßß
Na dno gotującej się wody położyć krążek do którego wbijemy jajko.Wbić jajo do foremki (może to być krążek, lub innego kształtu foremka)Gotować jajo na małym ogniu.Po wierzchu polewać gotującą się wodą aż zetnie się białku z wierzchu.Gotować w ten sposób ok 3-5 minut.
Wyjąć łyżką cedzakową na papierowy ręcznik aby odsączyć nadmiar wody.
Wyjąć z foremki i wyłożyć na talerz.
Uwaga: można po wierzchu jaja posypać pieprzem lub ziołami.
Chłodnik z ogórka na maślanceDowiedz się jako pierwsza/-y o nowych przepisach!Po składnikachburaki cebula cukier czosnek jabłka jajka jajko kiełbasa kminek koperek korzeń pietruszki kwaśna śmietana liść laurowy lubczyk majeranek majonez marchewka margaryna masło miód mleko musztarda mąka mąka pszenna mąka ziemniaczana natka pietruszki ocet jabłkowy olej papryka pieprz pieprz biały pieprz czarny pieprz czarny mielony pietruszka pomidory por proszek do pieczenia seler ser żółty smalec sól tymianek ziele angielskie ziemniaki śmietanaciasta (33)ciastka i ciasteczka (31)dania główne (109)desery (22)dodatki (12)mięsne (67)nalewki i likiery (1)o blogu (1)pasty (12)przetwory (5)przystawki (47)ryby i owoce morza (15)sałatki i dodatki (47)sosy (10)surówki (32)Tanie obiady (39)wegetariańskie (113)zapiekanki (7)zupy (45)ArchiwaArchiwaMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.org