Wykonanie
Lekko chrupiąca pełna witamin
surówka warzywna. Idealna jako dodatek do dań
rybnych oraz
mięsnych np.
mięs z grilla
![](/Data/Images/www.szczyptachili.pl\surowka-z-mlodej-kapusty-z-topinamburem/l/-562162004.jpg)
Składniki:1 główka
młodej kapusty2 duże bulwy topinambura1
marchewka1 biała część
pora1 pęczek
kopru2-3 łyżki
oliwy z oliweksól,
pieprzPrzygotowanie:Z
kapusty usunąć wierzchnie,twarde liście, poszatkować.Obraną
marchew i bulwy topinambura zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Wypłukanego
pora pokroić w cienkie paseczki.Składniki wymieszać razem zalać wrzątkiem, odstawiać do wystudzenia.Warzywa odcedzić na sicie, odciskając
wodę.Do surówki dodać posiekany drobno
koperek,
oliwę oraz
sól i
pieprz.Ponownie wymieszać.Podawać jako dodatek do dania głównego.
![](/Data/Images/www.szczyptachili.pl\surowka-z-mlodej-kapusty-z-topinamburem/l/-1055328281.jpg)
Smacznego