ßßß Cookit - przepis na Mizeria na kwaśno z cebulą

Mizeria na kwaśno z cebulą

nazwa

Wykonanie

Strona główna
surówki
sałatki i dodatki
Mizeria na kwaśno z cebulą
15 lutego 2019 Napisał Jolanta
Moja babcia mizerię najczęściej robiła bez śmietany. Zamiast niej używała octu i skrapiała olejem. Ja lubię połączenie śmietany i ogórka wiec dodałam niewielką ilość śmietany. Robiła ją w następujący sposób.
Składniki:
1 ogórek zielony “wężowy”
1 mała cebula
ok. 2 łyżek octu jabłkowego lub winnego białego
szczypta cukru
1 łyżka posiekanego koperku
Przyprawy: pieprz i sól
Wykonanie:
Ogórek pokroić w plastry.
Cebulę obrać i pokroić w krążki.
Posolić.
Wymieszać.
Dodać octu do smaku i nieco cukru.
Posypać pieprzem i posiekanym koperkiem.
Wymieszać.
Dodać łyżkę kwaśnej śmietany lub łyżkę oleju.
Uwaga: Mizerię przyrządzić tuż przed podaniem.
Kotlety pożarskie
Brownie bez mąki
Dowiedz się jako pierwsza/-y o nowych przepisach!
Po składnikach
buraki cebula cukier czosnek jabłka jajka jajko kiełbasa kminek koperek korzeń pietruszki kwaśna śmietana liść laurowy lubczyk majeranek majonez marchewka margaryna masło miód mleko musztarda mąka mąka pszenna mąka ziemniaczana natka pietruszki ocet jabłkowy olej papryka pieprz pieprz biały pieprz czarny pieprz czarny mielony pietruszka pomidory por proszek do pieczenia seler ser żółty smalec sól tymianek ziele angielskie ziemniaki śmietana
Bez kategorii (1)
ciasta (33)
ciastka i ciasteczka (31)
dania główne (109)
desery (21)
dodatki (11)
mięsne (67)
nalewki i likiery (1)
o blogu (1)
pasty (12)
przetwory (5)
przystawki (46)
ryby i owoce morza (15)
sałatki i dodatki (47)
sosy (10)
surówki (32)
Tanie obiady (39)
wegetariańskie (113)
zapiekanki (7)
zupy (44)
Archiwa
Archiwa
Meta
Zaloguj się
Kanał RSS z wpisami
Kanał RSS z komentarzami
WordPress.org
Źródło:http://tanie-gotowanie.pl/mizeria-na-kwasno-z-cebula